Aquasporten 50+


Zwembad Dukdalf biedt u de keuze uit een aantal activiteiten waarbij aandacht besteed wordt aan verschillende bewegingsvormen voor ouderen. U kunt een keuze maken uit Aqua+gym en/of Aquafit 50+, beiden worden gegeven in extra verwarmd water.

Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon recreatief te komen zwemmen. Op woensdag en donderdag is het water extra warm en is het dus extra lekker zwemmen.

Hieronder leest u wat Aqua + gym en wat Aquafit 50+ inhouden:

Aqua + gym (voor 50+)


Wat is het?
Dit is een soort gymnastiek  in het water, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse materialen. De bedoeling van de lessen is dat u al uw spieren en gewrichten laat bewegen en aan uw conditie werkt. U hoeft niet te kunnen zwemmen, de oefeningen vinden plaats in ondiep water en dit alles op muziek.


Voor wie is het?
Aqua + gym  is zoals de naam al aangeeft voor 50 plussers die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten op hun eigen tempo te bewegen in het water en daarmee willen werken aan de soepelheid van de spieren en de algehele fitheid. Maar in principe kan iedere volwassene aan de activiteiten deelnemen ongeacht leeftijd.


Inhoud van de lessen
Tijdens Aqua + Gym worden er verschillende oefeningen gedaan die gericht zijn op het bevorderen van de soepelheid van het lichaam. Tevens laat Aqua + gym je je conditie verbeteren in je eigen tempo: het water drukt net zo hard terug als jij drukt. Hiermee is het zo zwaar als je het zelf wilt. De lessen worden verzorgd door speciaal hiervoor opgel
eid personeel. Actief bezig zijn in het water kan er toe bijdragen dat u zo lang mogelijk goed kan blijven functioneren. Doordat u in het water als het ware ‘gewichtloos’ bent, kunnen oefeningen makkelijk uitgevoerd worden. Ook wordt het sociale aspect bij deze activiteiten niet vergeten.


Wist u dat bij Aqua + gym ...
Op woensdag en donderdag de temperatuur van het water in het zwembad altijd rond de 30°C is (extra warm).

 
Tijden

De tijden waarop Aqua + gym plaatsvindt, vindt u op ons openingsrooster (klik hier).


Tarieven
Aqua + gym valt onder de tariefgroep aquasporten voor senioren, het tarief vindt u op ons tarievenoverzicht (klik hier).Starten
Voor Aqua + gym in het zwembad kunt u elke week instappen. U kunt per keer betalen of met een badenkaart. Welke betaling u ook kiest, de lessen zijn vrijblijvend en komt u een keertje niet, dan betaalt u ook niet.


Aquafit 50+


Wat is het?
Aquafit 50+ is voornamelijk gericht op zwemmen met af en toe ter afwisseling een combinatie van aquajoggen of aquarobic. De zwemoefeningen worden gegeven volgens een gezondheidsverbeterend programma. De lessen zijn zonder muziek omdat deze alleen maar zou afleiden van de instructies voor het zwemmen.


Voor wie is het?
Aquafit 50+ is zoals de naam al aangeeft voor 50 plussers die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten op hun eigen tempo gericht te werken aan hun zwemtechnieken en daarnaast willen werken aan de soepelheid van de spieren en de algehele fitheid. Maar in principe kan iedere volwassene aan de activiteiten deelnemen ongeacht leeftijd.


Inhoud van de lessen
Aquafit 50+ bevat een breed scala aan toepassingen in zowel diep water als ondiep water. De oefeningen zijn er op gericht de spieren soepel te houden en de conditie op peil. Aquafit 50+ laat je je conditie verbeteren in je eigen tempo: het water drukt net zo hard terug als jij drukt. Hiermee is het zo zwaar als je het zelf wilt. De lessen worden verzorgd door speciaal hiervoor opgel
eid personeel. Actief bezig zijn in het water kan er toe bijdragen dat u zo lang mogelijk goed kan blijven functioneren. Doordat u in het water als het ware ‘gewichtloos’ bent, kunnen oefeningen makkelijk uitgevoerd worden. Ook wordt het sociale aspect bij deze activiteiten niet vergeten.


Wist u dat bij Aquafit 50+...
op donderdag de temperatuur van het water in het zwembad altijd rond de 30°C is (extra warm).

 
Tijden

De tijden waarop Aquafit 50+ plaatsvindt, vindt u op ons openingsrooster (klik hier).


Tarieven
Aquafit 50+ valt onder de tariefgroep aquasporten voor senioren, het tarief vindt u op ons tarievenoverzicht (klik hier).Starten
Voor Aquafit 50+ in het zwembad kunt u elke week instappen. U kunt per keer betalen of met een badenkaart. Welke betaling u ook kiest, de lessen zijn vrijblijvend en komt u een keertje niet, dan betaalt u ook niet.

 
 
Zwembad Dukdalf

Reede 2a
3232 CV
Brielle

Sportzalen Dukdalf

Reede 2a
3232 CV
Brielle
DukdalfBRES

Reede 2a
3232 CV
Brielle
't Dijckhuis

Dijckpotingen 10
3237 AK Vierpolders