Aquajoggen

Wat is het?
Aquajoggen is eigenlijk niets anders dan lopen in diep water. Niet zwemmen dus, maar echt lopen. De aquajogger draagt een zogenaamde wetbelt die er voor zorgt dat je zonder enige inspanning rechtop in het water blijft dobberen. Behalve loopoefeningen kunnen er allerlei specifieke oefeningen worden gedaan voor benen, armen en de romp. Ook wordt er regelmatig met materialen gewerkt. Aquajoggen is niet moeilijk, maar wel een kwestie van ‘even wennen’. Op de kant lopen is voor iedereen zo gewoon en gaat automatisch. Zo moet het ook in het water alleen voelt het anders aan, eigenlijk kan je zeggen dat het ‘gewoonte gevoel’ weg is.


Wat is een wetbelt?
Een wetbelt is een speciaal voor diepwater-lopen ontwikkeld drijfmiddel. Het zorgt ervoor dat je zonder inspanning, keurig rechtop, in het water blijft dobberen. De wetbelt is vervaardigd van soepel kunststof, breed aan de rugkant en smaller aan de borst kant. Je doet hem gewoon om je middel, trekt hem strak aan en sluit hem aan de borstkant met een brede stroook.


Voor wie is het?
Aquajoggen is voor iedereen: niet-athleten, jongeren en ouderen die iets willen doen aan fitheid en conditie. Ook bij herstelperiodes na blessures is aquajoggen een uitstekende aanvulling.


De inhoud van de les
De opbouw van de les wordt goed in de gaten gehouden: de les start met een warming-up om de spieren los te maken en wordt afgesloten met een cooling-down. De oefeningen worden voortdurend afgewisseld, zodat de verschillende spieren aan bod komen. De lessen worden gegeven onder deskundige leiding.

Duur van de les
30 minuten


Wist je dat bij aquajoggen…
de kans op blessures klein is en reeds aanwezige blessures sneller herstellen.


Tijden
De tijden waarop Aquajoggen plaatsvindt, vindt u op ons openingsrooster (klik hier).


Tarieven
Aquajoggen valt onder de tariefgroep Aquasporten, het tarief vindt u op ons tarievenoverzicht (klik hier).


Starten
Voor Aquajoggen in het zwembad kunt u elke week instappen. U kunt per keer betalen of met een badenkaart. Welke betaling u ook kiest, de lessen zijn vrijblijvend en komt u een keertje niet, dan betaalt u ook niet.

Zwembad Dukdalf

Reede 2a
3232 CV
Brielle

Sportzalen Dukdalf

Reede 2a
3232 CV
Brielle
DukdalfBRES

Reede 2a
3232 CV
Brielle
't Dijckhuis

Dijckpotingen 10
3237 AK Vierpolders