Zwembad


Algemeen

Het zwembad in het complex bestaat uit een instructiebad (ondiep), een peuterbad, een 25 meter wedstrijdbad (5 banen)en een whirlpool.
 
       
Foto: wedtstrijdbad                                                                                 Foto: instructiebad


Activiteiten

In het zwembad van sportcomplex Dukdalf wordt aan een groot aantal verschillende doelgroepen les gegeven. Zo hebben wij onder andere activiteiten voor senioren en hartpatienten, en hebben wij verschillende vormen van watersport voor volwassenen zoals aquarobic, aquajoggen en trimzwemmen.
Daarnaast kunt u ook voor baby-, dreumes- en peuterzwemmen bij ons terecht. Tevens bieden wij de mogelijkheid uw kindje te laten wennen aan het water ter voorbereiding op de ABC zwemlessen tijdens het kleuterzwemmen.


 

 

Zwemlessen


Vanaf de eerste les voor het zwem ABC zijn kinderen bezig het water te verkennen. Ze ontdekken dat bewegen in het water anders aanvoelt dan op het droge. In de eerste belangrijke periode van kennismaking met het water wordt de grondslag gelegd voor een leven lang zwemplezier. De zwemonderwijzer(essen) in zwembad Dukdalf stimuleren de kinderen, wekken vertrouwen en creëren situaties waarin ze spelenderwijs leren omgaan met het water. Soms lijkt het of er in het zwembad alleen maar gespeeld wordt. Maar dat is schijn, want achter elke speelse vorm zit een bedoeling om de kinderen iets te leren. Die speels verpakte oefeningen zijn eerst heel eenvoudig, maar worden in de loop van de opleiding voor het zwem ABC steeds wat moeilijker. Bereikt uw kind het vereiste niveau voor een volgende lesgroep, dan zal hij/zij doorstromen. Uw kind volgt dus individueel zwemonderwijs. 

Voor meer informatie en tarieven kunt u terecht op de pagina zwemlesFaciliteiten

Sportcomplex Dukdalf heeft naast een zwembad ook sporthal, squashbanen en een foyer met bar.

                                                          

Verder beschikt het zwembad over:
14 kleedcabines
4 grote kleedruimten
75 kluisjes (inworp € 0,50, geld krijg je terug)
6 toiletten
1 aangepaste douche/toiletruimte
2 grote doucheruimten

Kleedkamerindeling
Teneinde onwenselijke situaties te voorkomen verzoeken wij vaders (met zoon of dochter) gebruik te maken van de herenkleedkamers en moeders (met zoon of dochter) gebruik te maken van de dameskleedkamers. De eerste twee  kleedkamers zijn gereserveerd voor de heren  terwijl de laatste twee kleedkamers voor de dames zijn gereserveerd.
U kunt ook gebruik maken van de wisselcabines. Laat uw kleren niet achter in de wisselcabines. Hiervoor hebben wij kledingrekken en/of lockers ter beschikking.

Aankleedkussens
U vindt naast het instructiebad ook aankleedkussens en bankjes waar u, uw baby of dreumes kunt  verkleden en verschonen.
Tevens is er voor de allerkleinsten een peuterbadje.


 

Zwembad Dukdalf

Reede 2a
3232 CV
Brielle

Sportzalen Dukdalf

Reede 2a
3232 CV
Brielle
DukdalfBRES

Reede 2a
3232 CV
Brielle
't Dijckhuis

Dijckpotingen 10
3237 AK Vierpolders